Nacházíte se zde: Zrnění >> Recepty >> Kondiment z jarní cibulky

Kondiment z jarní cibulky Doporučený

  • Doba přípravy: 5
  • Náročnost: Snadné
  • Vliv na zdraví: Standardní MB
  • Posiluje element: Strom (játra, žlučník)
  • Vyžaduje techniky: Dušení, Soté
  • Typ receptu: Kondiment
  • Dopřejeme si: Občas
  • Převaha energie: Spíše jin

Velmi jednoduchý recept, který je hotový za pár minut, ale oživí váš talíř tak, že na to nezapomenete!

Ingredience

  • Jarní cibulka
  • Shiro miso
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva

Postup

  1. Omytou cibulku nasekáme, máme-li ji i s kořínky, ty nasekáme také, ale položíme je zvlášť.
  2. Rozehřejeme si pár kapek olivového oleje, vhodíme, pokud máme, nejprve kořínky cibulky a restujeme asi dvě minuty, poté přihodíme bílou a zelenou část a restujeme asi dvě až tři minuty.
  3. Vypneme plamen, přidáme shiro miso dle chuti a zakápneme citronovou šťávou.
  4. Podáváme jako doplněk ke kompletnímu talíři.

Zelenou část natě nemusíme tepelně zpracovávat, ale vmícháme ji až s misem a citronovou šťávou.

V zimě můžeme použít stejně šalotky, ty ovšem dusíme několik minut - 10-15 - použijeme sezamový nebo rýžový olej a nedochucujeme citronovou šťávou, ale případně sušenou kůrou (vaříme společně).

 

Literatura

Recept je inspirován studiem v Kushi Institutu v Amsterdamu.

O autoru

Kateřina Kyselová

Spolu se svým manželem Honzou a dcerou Ladou žije nově na Broumovsku, uprostřed Javořích hor.

Přijeďte se podívat .)

user url Email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. user email Internetová stránka: www.kyselove.cz

Recepty