Velmi jednoduchý recept, který je hotový za pár minut, ale oživí váš talíř tak, že na to nezapomenete!
Ingredience
- Jarní cibulka
- Shiro miso
- Olivový olej
- Citronová šťáva
Postup
- Omytou cibulku nasekáme, máme-li ji i s kořínky, ty nasekáme také, ale položíme je zvlášť.
- Rozehřejeme si pár kapek olivového oleje, vhodíme, pokud máme, nejprve kořínky cibulky a restujeme asi dvě minuty, poté přihodíme bílou a zelenou část a restujeme asi dvě až tři minuty.
- Vypneme plamen, přidáme shiro miso dle chuti a zakápneme citronovou šťávou.
- Podáváme jako doplněk ke kompletnímu talíři.
Zelenou část natě nemusíme tepelně zpracovávat, ale vmícháme ji až s misem a citronovou šťávou.
V zimě můžeme použít stejně šalotky, ty ovšem dusíme několik minut - 10-15 - použijeme sezamový nebo rýžový olej a nedochucujeme citronovou šťávou, ale případně sušenou kůrou (vaříme společně).
Literatura
Recept je inspirován studiem v Kushi Institutu v Amsterdamu.