Vytisknout tuto stránku

Lopuch v kombu

  • velikost písma zmenšit velikost písma zvětšit velikost písma
  • Doba přípravy: 40
  • Náročnost: Střední
  • Vliv na zdraví: Posilující
  • Posiluje element: Kov (tl. střevo, plíce), Voda (ledviny, moč. měchýř)
  • Vyžaduje techniky: Vaření
  • Typ receptu: Kondiment
  • Dopřejeme si: Občas
  • Převaha energie: Silně jang

Neboli „jang v jangu obalený jangem“, jak přezdíváme tento pokrm u nás doma. Hodí se do mrazivých dní, které prý letos nebudou výjimkou.

 

–        namočená kombu, nakrájená podélně na proužky široké 2-3 cm

–        lopuch či černý kořen, nakrájený na špalíčky 2-3 cm vysoké

–        párátka

–        shoyu dle chuti

–        plátky zázvoru

 

Špalíčky černého kořene  či lopuchu obtočíme proužkem kombu a propíchneme párátkem. Vložíme do tlakového hrnce spolu s plátky zázvoru a shoyu a vaříme pod tlakem 20-30 minut. Vodu můžeme nechat vyvařit, zanechat omáčku tak, jak je nebo ji zahustit kuzu.

Podáváme každému strávníkovi jen 2-3 kousky.

O autoru

Kateřina Kyselová

Spolu se svým manželem Honzou a dcerou Ladou žije nově na Broumovsku, uprostřed Javořích hor.

Přijeďte se podívat .)

user url Email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. user email Internetová stránka: www.kyselove.cz