Nacházíte se zde: Zrnění >> Recepty >> Nachos s humusem

Nachos s humusem Doporučený

  • Doba přípravy: 1 hod
  • Náročnost: Náročný
  • Vliv na zdraví: Sváteční jídlo
  • Posiluje element: Oheň (srdce, tenké stř.), Země (slinivka, slezina, žaludek)
  • Vyžaduje techniky: Vaření, Soté, Tempura
  • Typ receptu: Jídlo na raut
  • Dopřejeme si: Svátečně
  • Speciální příležitost: Silvestr, Narozeniny

Toto jídlo je sváteční a celkem náročné na přípravu. Hodí se, když chceme své hosty překvapit něčím neobvyklým.

Ingredience

Nachos:

  • Kukuřičná mouka
  • Špetka soli
  • Voda
  • Fritovací olej

Humus:

  • Namočená a uvařená cizrna
  • Citronová šťáva
  • Tahini
  • Na olivovém oleji osmahnutá cibule zaprášená dostatkem soli
  • Další libovolné ingredience – česnek, koriandrová nať, sladká paprika, kmín, umeocet, petrželka, pórek, cibulka, pažitka, …

 

Postup

Nachos

  1. Kukuřičnou mouku smícháme se špetkou soli a vodou tak, aby se vytvořilo těsto, které drží zhruba po kupě, ano, když ho zmáčkneme, rozpadá se. 
  2. Na vál si rozprostřeme potravinovou folii, položíme na ni těsto, přikryjeme druhou folií a rozválíme na tenko.
  3. Tupým nožem krájíme trojúhelníčky a podběrákem je vhazujeme do rozpáleného oleje jako tempuru. Fritujeme asi minutu či dvě, někdy se stane, že se nafouknou – to není na závadu.
  4. Na ubrousku necháme olej řádně okapat.

Humus

  1. Smícháme osmaženou cibuli, tahini dle chuti, uvařenou cizrnu, citronovou šťávu a další námi zvolené ingredience.
  2. Společně rozmixujeme či propasírujeme.
  3. Na talíři můžeme ozdobit oblíbenou zelenou posypkou nebo ji vmícháme přímo do humusu. Na fotce jsme zvolili ozdobení rukolou a zelenou olivou.

O autoru

Kateřina Kyselová

Spolu se svým manželem Honzou a dcerou Ladou žije nově na Broumovsku, uprostřed Javořích hor.

Přijeďte se podívat .)

user url Email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. user email Internetová stránka: www.kyselove.cz

Recepty