Nacházíte se zde: Zrnění >> Recepty >> Omáčka daikon šiitaké

Omáčka daikon šiitaké

  • Doba přípravy: 20
  • Náročnost: Snadné
  • Vliv na zdraví: Čistící
  • Posiluje element: Strom (játra, žlučník), Země (slinivka, slezina, žaludek), Kov (tl. střevo, plíce), Voda (ledviny, moč. měchýř)
  • Vyžaduje techniky: Nishime
  • Typ receptu: Zelenina
  • Dopřejeme si: Občas
  • Převaha energie: Vyrovnaná

Tento recept je velmi jednoduchý a přitom chutný a uspokojivý. Posiluje element vody - ledviny a močový měchýř.

Ingredience

  • Daikon, na větší kusy
  • Šiitaké, namočená a pokrájená
  • citronová kůra - z bio citronu
  • Proužek kombu, namočené předem
  • Shiro miso

Postup

  1. Kombu umístíme na spodek hrnce, poté přidáme šiitaké a nakonec kousky daikonu a citronovou kůru - může být čerstvá nebo sušená.
  2. Zalijeme vodou z namáčení pouze 1 nebo 2 cm.
  3. Vaříme do měkka (asi 15 minut).
  4. Vyndáme kombu, v troše tekutiny rozmícháme shiro miso.
  5. Kombu nakrájíme na tenké proužky a společně se shiro misem ji vrátíme do hrnce.
  6. Zamícháme, přebytečnou tekutinu necháme vypařit a podáváme.

Literatura

Tento recept jsme se naučili od Wieke Nelissen z Holandska, děkujeme!

K nalezení je v kuchařce "International Macrobiotic Summer Cookbook".

Více z této kategorie: Květáková polévka »

O autoru

Kateřina Kyselová

Spolu se svým manželem Honzou a dcerou Ladou žije nově na Broumovsku, uprostřed Javořích hor.

Přijeďte se podívat .)

user url Email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. user email Internetová stránka: www.kyselove.cz

Recepty